Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Το Χρονικό της Νάρνια - Ο ανεψιός του μάγου (βιβλίο 1)

  The Chronicles of Narnia - The Magician's nephew

   Το βιβλίο του C.S. Lewis Ο ανεψιός του μάγου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1950 και στην Ελλάδα το 1982 από τις εκδόσεις Κέδρος σε μετάφραση της Τζένης Μαστοράκη. Λέγεται ότι αυτό το βιβλίο θα είναι το επόμενο της σειράς που θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Αν και είναι το έκτο βιβλίο της σειράς όσον αφορά το έτος έκδοσης , είναι το πρώτο βιβλίο με βάση το νόημα. (περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε προηγούμενη ανάρτησή μου)
  Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε : Η ΝΑΡΝΙΑ... όπου τα ζώα εχουν φωνή... όπου καραδοκεί μια μάγισσα... όπου ένας νέος κόσμος πρόκειται να γεννηθεί.
Στη τολμηρή τους προσπάθεια να σώσουν μία ζωή , δύο φίλοι βρίσκονται ξαφνικά σε έναν άλλο κόσμο , όπου μία κακιά μάγισσα προσπαθεί να τους κάνει σκλάβους της. Έπειτα όμως από το τραγούδι του λιονταριού Ασλάν υφαίνεται μια νέα χωρα, αυτή που θα γίνει γνωστή ως Νάρνια. Και στη Νάρνια όλα είναι δυνατά.
  Η δική μου περίληψη : Ο Ντίγκορυ μένει με το θείο , τη θεία και την άρρωστη μητέρα του. Κάποια στιγμή το αγόρι και μια φίλη του θα βρεθούν στο γραφείο του θείου του , Αντρέα , ο οποίος θα τους αναγκάσει να χρησιμοποιήσουν δύο δαχτυλίδια για να ταξιδέψουν σε ένα νέο κόσμο , έναν άλλο τόπο. Εκεί θα γνωρίσουν μια αδίστακτη μάγισσα - βασίλισσα και ένα λιοντάρι που με το τραγούδι του δημιουργεί το νέο κόσμο , τη Νάρνια. 
  Ένα εκπληκτικό βιβλίο φαντασίας που μας καλωσορίζει στον υπέροχο κόσμο της Νάρνια. Άριστες και γλαφυρές περιγραφές , πρωτοτυπία και παραστατικότητα , όπως και πολύ καλή εικονογράφηση. Ζώα που μιλούν , λίμνες που οδηγούν σε διαφορετικούς κόσμους , παντοδύναμα μαγικά ξόρκια και πολλά ακόμα στοιχεία του βιβλίου αναδεικνύουν τη φαντασία και την ικανότητα του συγγραφέα , και μάλιστα παραπάνω από μισό αιώνα πριν , όταν δημοσιεύτηκε το βιβλίο. Είναι εξαιρετικό βιβλίο και χωρίς πολλές σελίδες που πολλές φορές κουράζουν τους αναγνώστες. Προσωπικά πάντως όταν τελείωσα το βιβλίο ήθελα κι άλλο! Ευτυχώς υπάρχουν άλλα έξι βιβλία που με περιμένουν να τα διαβάσω!
  1. Το Χρονικό της Νάρνια - ο ανεψιός του μάγου
  2. Το Χρονικό της Νάρνια - το λιοντάρι η μάγισσα και η ντουλάπα
  3. Το Χρονικό της Νάρνια - το άλογο και το αγόρι του
  4. Το Χρονικό της Νάρνια - ο πρίγκιπας Κασπιανός
  5. Το Χρονικό της Νάρνια - ο ταξιδιώτης της Αυγής (ετοιμάζεται παρουσίαση)
  6. Το Χρονικό της Νάρνια - ο ασημένιος θρόνος
  7. Το Χρονικό της Νάρνια - η τελευταία μάχη
The Chronicles of Narnia - The Magician's Nephew
The Chronicles of Narnia - The Magician's Nephew
The Chronicles of Narnia - The Magician's Nephew 
The Chronicles of Narnia - The Magician's Nephew
The Chronicles of Narnia - The Magician's Nephew
The Chronicles of Narnia - The Magician's Nephew

2 σχόλια:

  1. Το διάβασα στην Πέμπτη Δημοτικού, κι αυτό και το επόμενο... Πολύ ωραία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου! Ε,καιρός να διαβάσεις και τα υπόλοιπα! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)