Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η προφητεία της πέτρας - La Prophétie des pierres

  Η προφητεία της πέτρας (La Prophétie des pierres) της Φλάβια Μπυζόρ (Flavia Bujor) κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2002 και στην Ελλάδα το 2004 από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση της Μελίνας Καρακώστα (της κόρης της Ζωρζ Σαρή).
  Τρία νεαρά κορίτσια , η Νεφρίτη , η Ηλέκτρα και η Οπάλη , από διαφορετικούς κόσμους , τη μέρα που κλείνουν τα δεκατέσσερα ανακαλύπτουν ότι είναι υιοθετημένες. Τα λόγια μιας παλιάς προφητείας τις υποχρεώνουν να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους για να εκπληρώσουν την αποστολή τους σε κάποιο μακρινό βασίλειο.
  Η καθεμιά τότε αποκτά κι από μία μαγική πέτρα ως μοναδικό όπλο , που αντιστοιχεί στο όνομά της. Αν και όλα τις χωρίζουν , θα πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται η μία την άλλη για να γλιτώσουν απ' τους κινδύνους που παραμονεύουν. Ξεκινάνε ένα μακρινό ταξίδι , συναντάνε την Οονάγκ , τη μυστηριώδη μάντισσα , που τις καθοδηγεί. Η αναζήτηση αυτή θα καταλήξει σ'έναν πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις του Κακού.
  Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία φαντασίας που συνδυάζει περιπέτεια , μυστήριο και φαντασία. Η παρουσίαση των χαρακτήρων είναι καθαρή και αναλυτική , καθώς και η περιγραφή των γεγονότων. Ένα μυθιστόρημα καλογραμμένο , γεμάτο φαντασία , στιλ και αυτοπεποίθηση.  Η συγγραφέας μάς ταξιδεύει με φρέσκια φαντασία και αναπάντεχη ειρωνεία μαζί με τις ηρωίδες της σε μαγικούς κόσμους. Η αφήγηση έχει μεγάλη παραστατικότητα και αμεσότητα. Αν σας αρέσουν οι περιπέτειες φαντασίας τότε πρέπει σίγουρα να διαβάσετε αυτό το βιβλίο! 
Ποιο βιβλίο διαβάσατε τελευταία; Γράψτε τις εντυπώσεις σας σε σχόλια. :)

La Prophétie des pierres 
The Prophecy of the Stones
The Prophecy of the Gems

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)