Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ο θησαυρός της Βαγίας

  Το βιβλίο Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1969 από τις εκδόσεις Κέδρος και αργότερα κυκλοφόρησε και από τις εκδόσεις Πατάκη το 1992. Αργότερα , το 1985 , διασκευάστηκε από τον Δημήτρη Δημογεροντάκη για να γίνει σειρά της ΕΤ1.
  Η περίληψή μου : Ο Αλέξης , ο Κλου , η Λίνα , ο Άγγελος , η Σόφη , η Ράνια και η Παριζιάνα φίλη τους , η Νικόλ , συναντιούνται στην Αίγινα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η Νικόλ τους διηγείται την ιστορία ενός Γερμανού που βρισκόταν τα χρόνια της κατοχής στη Βαγία , μια περιοχή στην Αίγινα , ο οποίος όμως τη μέρα που του ανακοινώθηκε να φύγει πάτησε μια νάρκη και έπαθε μερική αμνησία. Έτσι τα παιδιά μπλέκονται σε μια συναρπαστική περιπέτεια με σκοπό να βρουν κάποια στοιχεία που θα επαναφέρουν τη μνήμη του Χανς , του Γερμανού.
  Άλλη μια περιπέτεια μυστηρίου με φόντο τώρα την όμορφη Αίγινα. Ένα βιβλίο απόλυτα καλοκαιρινό , άψογα γραμμένο που θα καθηλώσει πολλούς αναγνώστες. Αποτελεί το πρώτο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή , το οποίο ξεκίνησε για διασκέδαση και κατέληξε να σημειώσει μεγάλη επιτυχία.
Για μένα δεν είναι κι από τα καλύτερα της Ζωρζ Σαρή , είναι όμως ευχάριστο στο διάβασμα. Ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές διακοπές των αναγνωστών , για διάβασμα στην παραλία ή για την ώρα της ξεκούρασης ένα ζεστό καλοκαιρινό μεσημέρι κάτω από τη σκιά ενός δέντρου.
Αν ενδιαφέρεστε αναζητήστε τα επισόδεια της σειράς στο youtube , κατα καιρούς ξαναπροβάλλονται και από την ΕΤ1.

Άλλα βιβλία της Ζωρζ Σαρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μου και τη δική σου γνώμη! ;)